LINDA SOMMERS

Linda Sommers auteur

Over Linda Sommers

Mijn liefde voor katten begon al op jonge leeftijd toen ik opgroeide met een aantal pluizige kattenvrienden. Gedurende mijn studententijd, toen ik op driehoog achter woonde, ben ik even katloos geweest. Toen ik een paar jaar geleden naar Groningen verhuisde voor werk, was er geen twijfel, er zou weer een kat in huis komen! En het is niet bij een kat gebleven. Momenteel deel ik mijn woning in Groningen met mijn geweldig lieve Brits Kortharen, Louis, Olivier en Luc.

 

Arts

In 2015 heb ik mijn artsendiploma aan de Vrije Universiteit te Amsterdam behaald. Als arts heb ik een goede basiskennis over de fysiologie en pathofysiologie van het menselijk lichaam, en in de basis verschillen de werkingsmechanismen van de verschillende orgaansystemen tussen mens en kat nauwelijks.
Na bijna negen jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben, ben ik momenteel werkzaam bij de GGD als arts binnen de infectieziektebestrijding.

Interesse in kattengedrag

Naast mijn toewijding aan de publieke gezondheidszorg, besloot mijn carrière een andere richting te geven door mijn liefde en passie voor katten te volgen. Eerst als hobby, begon ik mij te verdiepen in het gedrag van katten toen ik meerdere katten in huis nam. En de interesse werd verder aangewakkerd toen een van mijn katten chronische niesziekte bleek te hebben en een aangeboren hartafwijking, HCM, waarna ik meerdere cursussen heb gevolgd en uiteindelijk ook de opleiding tot kattengedragstherapeut ben gestart.

Happy Cat Life

In 2023 ben ik mijn bedrijf Happy Cat Life gestart. Met Happy Cat Life richt ik mij vooral op het welzijn van de kat en het voorkomen van probleemgedrag. Hierbij staat de kat centraal, en vormen mijn eigen katten een hele grote bron van inspiratie. Daarnaast richt ik mij ook op het optimaliseren van de relatie tussen kat en de eigenaar door middel van advies, educatie en ondersteuning.