MARSHA REIJGWART

Over Marsha Reijgwart

Marsha Reijgwart heeft gedragsbiologie gestudeerd aan de universiteit Utrecht. Tijdens deze opleiding heeft zij onderzoek gedaan naar het welzijn van grijze roodstaart papegaaien onder begeleiding van Dr. Yvonne van Zeeland. Daarnaast heeft zij onderzocht of het welzijn van de seniore honden in de opvang van de Hondenbescherming verbeterd kon worden. Tot slot heeft zij een overzichtsartikel geschreven over locomotiestereotypieën (zoals bijvoorbeeld weven) bij paarden onder begeleiding van Dr. Georgia Mason.

 

Diergedragstherapeut

Naast haar masteropleiding heeft Marsha de tweejarige postgraduaat toegepast diergedrag aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven gevolgd en succesvol afgerond, waarmee ze een wetenschappelijk opgeleid diergedragstherapeut is. Van 2012 tot 2020 heeft zij als kattengedragstherapeut gewerkt, momenteel richt Marsha zich volledig op educatie in de vorm van workshops, lezingen en gastlessen bij opleidingen. Daarnaast doet zij samen met dr. Esther Bouma onder de naam Purrdoctors onderzoek naar kattengedrag en -welzijn.

Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Marsha is zeer geïnteresseerd in de wisselwerking tussen mens en dier en zet zich in om het samenleven voor beide partijen zo positief mogelijk te maken. Dit uit zich ook in de functies die zij (heeft) bekleed naast haar werkzaamheden als kattengedragstherapeut: in 2012 heeft zij bij meldpunt 144 gewerkt en van 2013 tot en met 2017 heeft zij aan de universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar mogelijkheden om het welzijn van fretten te meten en verbeteren, waarmee ze haar doctorstitel heeft behaald. Momenteel zet Marsha zich in voor dierenwelzijn binnen haar functie als beleidsmedewerker bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.