Kijk je op internet, dan kun je er niet omheen. Facebook, Instagram, nieuwsberichten, overal zie je kattenvideo’s en -foto’s. We lachen om hun capriolen, laten ons vertederen door hun schattige gedrag, en zo verrijkt het zien van al die katten ons leven. Maar realiseer je wel dat er naast deze katten die door hun eigenaren vertroeteld en verzorgd worden, wereldwijd zoveel katten zijn die we niet zien en die worstelen om te overleven.

Verandering door de handen ineen te slaan

Voor miljoenen katten over de hele wereld is het leven moeilijk en is er grote noodzaak hun welzijn te verbeteren. Het is niet eenvoudig hun problemen op te lossen. Verandering zal alleen plaatsvinden wanneer verschillende entiteiten, waaronder centrale overheden, niet-gouvernementele organisaties en liefdadigheidsinstellingen, fokkers, eigenaren en veterinaire professionals, de handen ineenslaan en hun bijdrage leveren.

Welzijn van katten beschermen en verbeteren

International Cat Care heeft de ‘Internationale verklaring van verantwoordelijkheden tegenover katten’ ontwikkeld om een duidelijk kader te bieden waarmee iedereen het welzijn van katten kan beschermen en verbeteren. Deze verklaring vind je hier.

Onderteken de verklaring

Door de verklaring te ondertekenen laat je zien dat je de verklaring gelezen hebt en het met ons eens bent dat we de handen ineen moeten slaan om stappen te kunnen zetten in het helpen van de kattenpopulatie wereldwijd.

Je helpt ons de wereld te laten zien hoeveel mensen er zijn die om katten geven en hun welzijn willen verbeteren.

En last but not least: door deze verklaring te ondersteunen stel je organisaties in staat het document te gebruiken om andere partijen te overtuigen, bijvoorbeeld om samen te werken of om nieuwe wetten of verantwoordelijkheden te ontwikkelen die kunnen bijdragen tot een beter dierenwelzijn.

Kwaliteit van leven van iedere kat doet ertoe

Als jij ook vindt dat de kwaliteit van leven van iedere kat ertoe doet, of dit nu een huiskat of een zwerfkat is, teken dan hier de verklaring met je naam en e-mailadres.

Samen kunnen we zorgen dat de wereld een betere plek wordt voor katten.
Doe je mee?

Door Maggie Ruitenberg, oprichter Katten Kenniscentrum Nederland

Bron

https://icatcare.org/our-campaigns/declaration-to-cats/