Multidisciplinair Kattengedragsymposium

KATTENEIGENAREN BEGRIJPEN EN BEREIKEN: Hoe doe je dat als professional? 

zaterdag 5 september 2020 in Veenendaal

Dit jaar organiseren wij voor de vijfde keer een multidisciplinair kattengedragsymposium. Na vier jaar “echte” katten gedragsproblemen, willen we dit jaar de relatie tussen katteneigenaar en de professionele zorgverlener onder de loep nemen. Of je nu dierenarts, gedragstherapeut of asielmedewerker bent, een katteneigenaar komt heel vaak bij jou omdat er een probleem is met zijn of haar kat of omdat de eigenaar een kat wil aanschaffen. Als professional die met katten werkt, wil je graag de katten helpen en zorgen dat hun welzijn gewaarborgd wordt. Dat lukt het best als je goed begrijpt wat de hulpvraag is van de eigenaar en als je communicatie op de juiste wijze inzet om jouw boodschap over te dragen.

Katteneigenaren begrijpen en bereiken. Hoe doe je dat als professional?

We hebben dit jaar weer vier lezingen, maar slechts drie (in plaats van vier) sprekers: Sonja van leeuwen en Roeland Wessels gaan beiden vanuit hun eigen vakgebied in op vragen als: Hoe krijg je helder wat de eigenaar van je verwacht; hoe zorg je ervoor dat jouw advies goed begrepen wordt en hoe bewerkstellig je dat de eigenaar je adviezen ook opvolgt? Want er ontstaat alleen resultaat met inzet van de eigenaar. En tot slot, ook niet onbelangrijk als je zelfstandig ondernemer bent, hoe zorg je ervoor dat je adviezen op waarde geschat worden door de katteneigenaar? Met andere woorden dat je betaald krijgt voor wat je levert?

Ook als asielbeheerder of medewerker is het belangrijk dat je katteneigenaren begrijpt en kunt bereiken. Voor een asiel is het matchen van een kat bij een passende eigenaar heel belangrijk voor een succesvolle herplaatsing. Esther Bouma zal vertellen wat er bekend is vanuit de wetenschap over succesvolle matches en hoe je deze inzichten kunt toepassen in de dagelijkse praktijk

We hopen met dit onderwerp over de relatie tussen katten eigenaar en zorg professional invulling te geven aan veel suggesties die wij van deelnemers hebben ontvangen voor nieuwe onderwerpen. Als het goed is varen de katten er wel bij.

Sprekers

 • dr. Esther Bouma, bioloog, kattengedragstherapeut bij Katsgewijs en auteur bij KKN
 • Sonja van Leeuwen, kattengedragstherapeut, kattentrimmer en eigenaar van de Katten Academie
 • drs. Roeland Wessels, communicatieadviseur van St. Anna Advies en dierenarts

Voor wie?

Dierenartsen, gedragstherapeuten, paraveterinairen en en anderen die beroepsmatig met katten werken en meer willen leren over dit onderwerp.

Waar en wanneer?

Zaterdag 5 september van 10.00 – 17.00 uur
Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
Veenendaal
Route

Met de trein?

Het hotel is ook gemakkelijk bereikbaar met de trein:
station Veenendaal de Klomp is op 10 minuten loopafstand van het hotel.

Overnachten in Veenendaal?

We hebben 10 hotelkamers in optie voor een gunstige prijs, voor mensen die de nacht voorafgaand aan het symposium zouden willen overnachten in Hotel Van der Valk in Veenendaal:
eenpersoonskamer, inclusief ontbijt € 94,-
tweepersoonskamer inclusief ontbijt € 109,-

Kamer reserveren?

 1. Stuur een mail naar sales@veenendaal.valk.com
 2. Vermeld dat je gebruik wilt maken van het kameraanbod van het Kattengedragssymposium op 5 september 2020.
 3. Vermeld je contact gegevens (naam, adres, woonplaats, mailadres)
 4. Geef aan of het een een- of tweepersoonskamer moet zijn
 5. Verstrek je creditcardnummer (Betaling hoeft pas bij aankomst op 4 september). Beschik je niet over een creditcard geef dat dan aan. Je zult dan een factuur ontvangen die van tevoren betaald moet worden.

Kosten deelname Symposium

Early Bird: 115 EURO (excl. 21% btw) bij inschrijving voor 1 juli 2020
145 EURO (excl. 21% btw) bij inschrijving vanaf 1 juli 2020.
Dit is inclusief reader, koffie, thee en lunch.

Accreditatie

SPPD: minimaal 5 NP
CKRD/CKCD (dierenartsen): PE aangevraagd
Orde der Dierenartsen (België): punten aangevraagd

Programma

 • 09.30 uur – Ontvangst met koffie/thee en inschrijving
 • 10.00 uur – Opening door dagvoorzitter Evelien van der Waa
 • 10.10 uur – Lezing dr. Esther Bouma, bioloog en kattengedragstheraeut
 • 11.20 uur – Koffie/Theepauze
 • 11.50 uur – Lezing deel I Roeland Wessels DVM, communicatieadviseu
 • 13.00 uur – Lunchpauze met uitgebreid buffet*
 • 14.00 uur – Lezing deel I Roeland Wessels DVM, communicatieadviseur
 • 15.10 uur – Koffie/Theepauze
 • 15.40 uur – Lezing Sonja van Leeuwen, kattengedragstherapeut en trimmer
 • 16.50 uur – Afsluiting door Maggie Ruitenberg van het Katten Kenniscentrum Nederland

*) er is een bewuste keuze gemaakt voor voldoende pauze tussen de lezingen, zodat er naast het vergaren van nieuwe kennis ook tijd is om met elkaar van gedachten te wisselen.

Foto’s en filmmateriaal 

Tijdens het symposium maken wij foto’s en filmpjes die voor promotionele doeleinden gebruikt worden door het Katten Kenniscentrum Nederland. 

Symposium volgen vanuit huis?

Omdat er meermaals vraag was naar de mogelijkheid het symposium op internet te kunnen volgen, hebben we dit nu als extra mogelijkheid toegevoegd.

Als je het symposium via een livestream wilt volgen, omdat je niet in staat bent naar Veenendaal te komen, dan kan dit. Het symposium is te volgen via een livestream in een besloten Facebook groep. Je dient zelf te zorgen voor een goede, stabiele internetverbinding op die dag en je moet in het bezit zijn van een Facebook account. We adviseren je verder een headset/koptelefoon te gebruiken, dat verbetert de geluidskwaliteit vaak aanzienlijk.

Kosten deelname via livestream

75 EURO (excl. 21% btw)

Hoe gaat dat, volgen via livestream?

Het symposium is te volgen via een livestream in een besloten Facebook groep. Je dient zelf te zorgen voor een goede, stabiele internetverbinding op die dag en je moet in het bezit zijn van een Facebook account om te kunnen deelnemen. We adviseren je verder een headset/koptelefoon te gebruiken, dat verbetert de geluidskwaliteit vaak aanzienlijk.

Na je inschrijving en betaling, ontvang je in de bevestigingsmail de hyperlink naar de besloten Facebook groep waarin het symposium wordt gestreamd, met het verzoek je aan te melden. Je ontvangt de hand-outs en de readers, horend bij het symposium, minimaal één dag voor het symposium, zodat je deze eventueel van tevoren kunt printen.

NB met een livestream heb je weliswaar beeld en geluid, maar dit is nooit zo perfect als in een zaal waar je zelf aanwezig bent. De camera staat gericht op het scherm met de presentatie, zodat je video’s die getoond worden kunt zien en weet waar de spreker is in de presentatie. De spreker zelf kun je horen, maar niet (altijd) zien. Ook is onze ervaring dat eventuele video’s die sprekers tonen soms minder goed te volgen zijn als bij aanwezigheid in de zaal. We doen dit dus vooral als noodoplossing voor al die mensen die er dolgraag bij willen zijn, maar voor wie het door afstand of andere zaken niet mogelijk is. Tot slot: als je het symposium via de livestream volgt krijg je wel een certificaat, maar worden er geen nascholingspunten toegekend door de diverse accrediterende organisaties.

Let op: Het symposium wordt niet opgenomen. Je kunt het dus alleen live volgen op het moment dat het ook daadwerkelijk plaats vindt.

De inschrijving voor het symposium is mogelijk vanaf 1 maart 2020.

Reageren is niet mogelijk