Multidisciplinair Kattengedragsymposium

KATTENEIGENAREN BEGRIJPEN EN BEREIKEN: Hoe doe je dat als professional? 

zaterdag 5 september 2020 in Veenendaal

Dit jaar organiseren wij voor de vijfde keer een multidisciplinair kattengedragsymposium. Na vier jaar “echte” katten gedragsproblemen, willen we dit jaar de relatie tussen katteneigenaar en de professionele zorgverlener onder de loep nemen. Of je nu dierenarts, gedragstherapeut of asielmedewerker bent, een katteneigenaar komt heel vaak bij jou omdat er een probleem is met zijn of haar kat of omdat de eigenaar een kat wil aanschaffen. Als professional die met katten werkt, wil je graag de katten helpen en zorgen dat hun welzijn gewaarborgd wordt. Dat lukt het best als je goed begrijpt wat de hulpvraag is van de eigenaar en als je communicatie op de juiste wijze inzet om jouw boodschap over te dragen.

Katteneigenaren begrijpen en bereiken. Hoe doe je dat als professional?

We hebben dit jaar weer vier lezingen, maar slechts drie (in plaats van vier) sprekers: Sonja van leeuwen en Roeland Wessels gaan beiden vanuit hun eigen vakgebied in op vragen als: Hoe krijg je helder wat de eigenaar van je verwacht; hoe zorg je ervoor dat jouw advies goed begrepen wordt en hoe bewerkstellig je dat de eigenaar je adviezen ook opvolgt? Want er ontstaat alleen resultaat met inzet van de eigenaar. En tot slot, ook niet onbelangrijk als je zelfstandig ondernemer bent, hoe zorg je ervoor dat je adviezen op waarde geschat worden door de katteneigenaar? Met andere woorden dat je betaald krijgt voor wat je levert?

Ook als asielbeheerder of medewerker is het belangrijk dat je katteneigenaren begrijpt en kunt bereiken. Voor een asiel is het matchen van een kat bij een passende eigenaar heel belangrijk voor een succesvolle herplaatsing. Esther Bouma zal vertellen wat er bekend is vanuit de wetenschap over succesvolle matches en hoe je deze inzichten kunt toepassen in de dagelijkse praktijk

We hopen met dit onderwerp over de relatie tussen katten eigenaar en zorg professional invulling te geven aan veel suggesties die wij van deelnemers hebben ontvangen voor nieuwe onderwerpen. Als het goed is varen de katten er wel bij.

Sprekers

  • dr. Esther Bouma, bioloog, kattengedragstherapeut en auteur bij KKN
  • Sonja van Leeuwen, kattengedragstherapeut, kattentrimmer en eigenaar van de Katten Academie
  • drs. Roeland Wessels, communicatieadviseur van St. Anna Advies en dierenarts

Voor wie?

Dierenartsen, gedragstherapeuten, paraveterinairen en en anderen die beroepsmatig met katten werken en meer willen leren over dit onderwerp.

Waar en wanneer?

Zaterdag 5 september van 10.00 – 17.00 uur
Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
Veenendaal
Route

Met de trein?

Het hotel is ook gemakkelijk bereikbaar met de trein:
station Veenendaal de Klomp is op 10 minuten loopafstand van het hotel.

Kosten deelname

Early Bird: 115 EURO (excl. 21% btw) bij inschrijving voor 1 juli 2020
145 EURO (excl. 21% btw) bij inschrijving vanaf 1 juli 2020.
Dit is inclusief reader, koffie, thee en lunch.

Accreditatie

SPPD: NP aangevraagd
CKRD/CKCD (dierenartsen): PE aangevraagd
Orde der Dierenartsen (België): punten aangevraagd

Programma

Programma Kattengedragsymposium

*) er is een bewuste keuze gemaakt voor voldoende pauze tussen de lezingen, zodat er naast het vergaren van nieuwe kennis ook tijd is om met elkaar van gedachten te wisselen.

Foto’s en filmmateriaal 

Tijdens het symposium maken wij foto’s en filmpjes die voor promotionele doeleinden gebruikt worden door het Katten Kenniscentrum Nederland. 

Symposium volgen vanuit huis?

Omdat er meermaals vraag was naar de mogelijkheid het symposium op internet te kunnen volgen, hebben we dit nu als extra mogelijkheid toegevoegd.

Als je het symposium via een livestream wilt volgen, omdat je niet in staat bent naar Veenendaal te komen, dan kan dit. Het symposium is te volgen via een livestream in een besloten Facebook groep. Je dient zelf te zorgen voor een goede, stabiele internetverbinding op die dag en je moet in het bezit zijn van een Facebook account. We adviseren je verder een headset/koptelefoon te gebruiken, dat verbetert de geluidskwaliteit vaak aanzienlijk.

Kosten deelname via livestream

75 EURO (excl. 21% btw)

Hoe gaat dat, volgen via livestream?

Je schrijft je in via het inschrijfformulier en bij opmerkingen geef je aan ‘volgen via live stream’ en je naam op Facebook.

Na je inschrijving en betaling, wordt je via Facebook uitgenodigd voor de besloten Facebook groep waarin het symposium wordt gestreamd. Je ontvangt de hand-outs en de readers, horend bij het symposium, minimaal één dag voor het symposium, zodat je deze eventueel van te voren kunt printen. Verder ontvang je na deelname een certificaat van deelname. Realiseer je wel dat je weliswaar beeld en geluid hebt, maar dat dit nooit zo perfect is als in een zaal waar je zelf aanwezig bent. Ook is onze ervaring dat eventuele video’s die sprekers tonen vaak minder goed te volgen zijn. We doen dit dus vooral als noodoplossing voor al die mensen die er dolgraag bij willen zijn, maar voor wie het door afstand of andere zaken niet mogelijk is.

Let op: Het symposium wordt niet opgenomen. Je kunt het dus alleen live volgen op het moment dat het ook daadwerkelijk plaats vindt.

De inschrijving voor het symposium is gesloten. Heb je op het laatste moment toch nog besloten het symposium te willen volgen via livestream en nog niet ingeschreven? Stuur dan een mail naar maggie@kattenkenniscentrum.nl, dan krijg je binnen een dag bericht of het nog lukt je toe te voegen aan de deelnemers.

Reageren is niet mogelijk