Multidisciplinair Kattengedragsymposium

OBESITAS EN ANDERE EETSTOORNISSEN BIJ DE KAT
voorkomen en verhelpen met een multidisciplinaire aanpak
op zaterdag 7 september 2019 in Veenendaal

De helft van de honden en katten in Nederland is te dik, zo kopte het NRC een jaar geleden. Reden voor ons om dit jaar obesitas en andere eetstoornissen bij de kat het thema van ons vierde kattengedragsymposium te maken. We hebben meerdere sprekers, die dit onderwerp vanuit verschillende hoeken zullen belichten. Aan de orde komen o.a. de meest voorkomende eetstoornissen bij katten; ziektes en medicijnen die van invloed zijn op de eetlust bij de kat; de relatie tussen obesitas en gedrag(sproblemen); het voeren van katten benaderd vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde; voedselverrijking en praktische oplossingen voor veel voorkomende problemen, die zorgen voor onnatuurlijk of overmatig eetgedrag.

Sprekers

Margit Bossard, gedragsdeskundig dierenarts
Eva van Ginneken, Felinova Cat Coach
Linda van Veen, dierenarts
Maggie Ruitenberg, kattengedragsdeskundige

Voor wie?

Dierenartsen, gedragstherapeuten, paraveterinairen en en anderen die beroepsmatig met katten werken en meer willen leren over dit onderwerp.

Waar en wanneer?

Zaterdag 7 september van 10.00 – 17.00 uur
Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
Veenendaal
Route

Met de trein?

Het hotel is ook gemakkelijk bereikbaar met de trein:
station Veenendaal de Klomp is op 10 minuten loopafstand van het hotel.

Kosten deelname

Early Bird: 115 EURO (excl. 21% btw) bij inschrijving voor 1 juli 2019.
145 EURO (excl. 21% btw) bij inschrijving vanaf 1 juli 2019.
Dit is inclusief reader, koffie, thee en lunch.

Accreditatie

SPPD: 8 NP
CKRD/CKCD (dierenartsen): 5 PE
Orde der Dierenartsen (België): 5 punten

Programma

09.30 – 10.00 uur Ontvangst met koffie/thee en inschrijving
10.00 – 10.10 uur Opening door de dagvoorzitter Evelien van der Waa, dierenarts
10.10 – 11.20 uur Lezing Eva van Ginneken, Felinova Cat Coach bij Instacat – Obesitas bij de kat – een vet probleem
11.20 – 11.50 uur Thee/koffie pauze*
11.50 – 13.00 uur Lezing Margit Bossard, gedragsdeskundig dierenarts – Medische oorzaken en oplossingen voor obesitas en andere eetstoornissen bij de kat
13.00 – 14.00 uur Lunchpauze met uitgebreid buffet*
14.00 – 15.10 uur Lezing Linda van Veen, dierenarts – herken het type kat dat gevoelig is voor obesitas, volgens de 5 elementen theorie van de Chinese Geneeskunst
15.10 – 15.40 uur Thee/koffie pauze*
15.40 – 16.50 uur Lezing Maggie Ruitenberg, kattengedragsdeskundige – Katteneigenaren praktisch en effectief ondersteunen bij eetstoornissen van hun kat
16.50 – 17.00 uur Afsluiting door de dagvoorzitter

*) er is een bewuste keuze gemaakt voor voldoende pauze tussen de lezingen, zodat er naast het vergaren van nieuwe kennis ook tijd is om met elkaar van gedachten te wisselen.

Foto’s en filmmateriaal 

Tijdens het symposium maken wij foto’s en filmpjes die voor promotionele doeleinden gebruikt worden door het Katten Kenniscentrum Nederland. 

Symposium volgen vanuit huis?

Omdat er meermaals vraag was naar de mogelijkheid het symposium op internet te kunnen volgen, hebben we dit nu als extra mogelijkheid toegevoegd.

Als je het symposium via een livestream wilt volgen, omdat je niet in staat bent naar Veenendaal te komen, dan kan dit sinds dit jaar. Het symposium is te volgen via een livestream in een besloten Facebook groep. Je dient zelf te zorgen voor een goede, stabiele internetverbinding op die dag en je moet in het bezit zijn van een Facebook account. We adviseren je verder een headset/koptelefoon te gebruiken, dat verbetert de geluidskwaliteit vaak aanzienlijk.

Kosten deelname via livestream

75 EURO (excl. 21% btw)

Hoe gaat dat, volgen via livestream?

Je schrijft je in via het inschrijfformulier en bij opmerkingen geef je aan ‘volgen via live stream’ en je naam op Facebook.

Na je inschrijving en betaling, wordt je via Facebook uitgenodigd voor de besloten Facebook groep waarin het symposium wordt gestreamd. Je ontvangt de hand-outs en de readers, horend bij het symposium, minimaal één dag voor het symposium, zodat je deze eventueel van te voren kunt printen. Verder ontvang je na deelname een certificaat van deelname. Realiseer je wel dat je weliswaar beeld en geluid hebt, maar dat dit nooit zo perfect is als in een zaal waar je zelf aanwezig bent. Ook is onze ervaring dat eventuele video’s die sprekers tonen vaak minder goed te volgen zijn. We doen dit dus vooral als noodoplossing voor al die mensen die er dolgraag bij willen zijn, maar voor wie het door afstand of andere zaken niet mogelijk is.

Let op: Het symposium wordt niet opgenomen. Je kunt het dus alleen live volgen op het moment dat het ook daadwerkelijk plaats vindt.

De inschrijving voor het symposium is gesloten. Heb je op het laatste moment toch nog besloten het symposium te willen volgen via livestream en nog niet ingeschreven? Stuur dan een mail naar maggie@kattenkenniscentrum.nl, dan krijg je binnen een dag bericht of het nog lukt je toe te voegen aan de deelnemers.

Reageren is niet mogelijk